Leiderschap     |     Teamontwikkeling    |      Organisatiecultuur

header_boek_gedragsdverandering

Gedragsverandering vanuit Kwetsbaarheid​

  • Wat is de rol van kwetsbaarheid bij het realiseren van gedragsverandering in organisaties?
  • Hoe ga je als leider voor in kwetsbaarheid?
  • Wat kunnen organisaties leren van YETS Foundation?

In het boek Gedragsverandering vanuit kwetsbaarheid zijn de inspirerende verhalen van YETS-jongeren en coaches opgetekend, van waaruit lessen worden getrokken voor leiders en organisaties. Vier topcoaches, waaronder Louis van Gaal en Alyson Annan, omlijsten het boek met ieder hun eigen visie op de YETS-aanpak, sport, coachen en gedragsverandering.

Tijdens een speciaal webinar in september 2021 over het boek spraken o.a. Peter Ottens (oprichter YETS Foundation) en Wouter ten Have (hoogleraar Organisatieverandering) met elkaar, de jongeren en de coaches van YETS in gesprek gaan. Ze stonden stil bij de maatschappelijke context waarin YETS actief is en bespreken wat organisaties van de succesvolle aanpak kunnen leren als het gaat over gedragsverandering bij medewerkers. Hierbij kwamen ook persoonlijke ervaringen aan bod.

Bestel het boek

Het boek ‘Gedragsverandering vanuit kwetsbaarheid – Het veranderverhaal van de jongeren van YETS’ is vanaf 1 juni 2021 verkrijgbaar. Het boek is geschreven door collega’s Sjoerd Segijn, Judith Stuijt, Stefan Smit, Wouter ten Have in samenwerking met de YETS foundation en Vittorio Busato en geeft inzichten over gedragsverandering, geïnspireerd door de kwetsbare jongeren die zelf bij YETS een transitie hebben doorgemaakt.

“Het spreekt me aan dat het YETS-programma zich nadrukkelijk richt op het bijbrengen van normen en waarden, op het aanbieden van structuur en discipline. Op het basketbalveld, in hoe je het op school doet, in hoe je bijdraagt aan de maatschappij.” – Louis van Gaal

Bestel het boek op managementboek.nl via de knop hieronder: