Leiderschap     |     Teamontwikkeling    |      Organisatiecultuur

YETS Foundation

Tijdens zijn college basketbalavontuur in de Verenigde Staten ervaarde Peter Ottens een familieband met zijn team en was zijn coach een echt rolmodel. Twee elementen die bij veel van zijn leeftijdsgenoten in Schiedam ontbraken. Daarom richtte hij YETS Foundation op: Basketbalteams op scholen in aandachtswijken om jongeren met een verhoogd risico op maatschappelijke uitval in hun kracht te zetten en onder de vleugels van pedagogisch sterke coaches te begeleiden naar zelfstandige deelname aan de maatschappij.

Inmiddels is YETS Foundation actief op 5 scholen en nemen meer dan 120 jongeren deel aan in haar programma’s in regio Rotterdam. De tweejarige YETS-aanpak is erkend door het Nederlands Jeugd Instituut en na het winnen van een Appeltje van Oranje kwam Koningin Maxima persoonlijk op bezoek om YETS in de praktijk te mogen ervaren.

Play Video

Onderzoek

Het Mulier instituut volgde YETS 2 jaar lang en uit hun onderzoek concludeerden zij dat YETS bijdraagt tot betere leerresultaten, minder gedragsproblemen, vermindering van het aandeel schoolverlaters en daarmee indirect aan het voorkomen van jeugdcriminaliteit.